maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Iljanne

Onko iljanne-sanan kantasana sama kuin iljettävän tai iljetyksen? Pitäisi ainakin olla. Eilen tassuttelin siihen kauppaan, joka on sunnuntainakin auki. Tassuttelin itse asiassa kahdesti, koska kampelamies ei saanut mietittyä, mitä hän oikeastaan halusi syödä. Ensimmäinen retki oli karmiva. Mustaa jäätä lumikerroksen alla. Heikko ennakkoaavistus, kun jonkun jalanjälkien pohjat olivat liian mustat. Sekään ei joka hetki pelastanut; kerran meikärouva laski jalkapohjaliukua mäkeä alas. Enpäs kaatunut, mutta olin varmaan valkoinen kuin tilliliha ja hampaat nitkahtivat.

Toisella kauppakerralla olikin sitten lumipallokeli ja maa piti kuin Eri-Keeper.

Tänä aamuna kaikki, mikä voi olla jään peitossa, oli, ja kaikki sellainenkin, minkä ei olisi pitänyt olla. Aivan kuivan näköinen suojatie yritti heittää jalat alta, ja autot leikkivät Joulupukin rekeä. Melkoinen ääni, kun auto raapii nastoillaan katua. Oikein näkee, miten kuljettajan rystyset valkenevat. Bussien aikataulut olivat täysin sekaisin.

Lehden mukaan eilen olivat ensiapuosastot täynnä - ambulannsseja menikin ohi pitkin päivää. Tänään on tilanne sama. Tuuli ujeltaa pavekelasien raoissa kuin kauhufilmin taustaääni.

Vähemmän extremeä, kiitos!