maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Helvetti tuota tekniikkaa

Minulla on ollut kahden täyden vuorokauden katkos tiedon valtatiellä. Sivullisen voi olla vaikea tajuta, miten traumatisoiva kokemus se on ollut, miten rampatutava - ja miten paljon kaljaa on kulunut.

Nettini tökki koko viime viikon. Launantaiaamuna se kieltäytyi täysin yhteistyöstä. Lauantaipäivä kului tekniikkaan. Lopulta onnistuin eliminoimaan useimmat mahdolliset virheet. Elisan tekninen palvelu ei ollut auki ennen maanantaiaamua. Kysymys ei ollut pelkästään ajankäytöstä (aina on kirjoja!) vaan sähköpostista, pankkipalveluista, jos ongelma todella on koneessa, ja myös esimerkiksi miehen sairaanhoidosta, johon ehdin ilmoittaa sähköpostiosoitteen.

Tänä aamuna pääsin läpi Elisan tekniseen palveluun (vain 8 minuutin odotus!). Siellä oli hyvin asiallinen kaveri, jonka kanssa kävimme läpi useita vaihtoehtoja ja lopputulokseksi tuli modeemivika. Nypin piuhat irti ja menin lähimpään Elisa-pisteeseen, jossa asiallinen kaveri ilmoitti, että modeemin resetointi vie yli tunnin. Jos asia ei korjaannu siinä ajassa, tarvitaan vain asiapaperit ja hän vaihtaa laitteen uuteen.

Kiitos ja siunaus. Kun tulin kotiin ja vetelin piuhat takaisin, homma hoitui. Paitsi että tämä hoitui, tiedän myös, mitä teen seuraavan ongelman syntyessä.

Nyt pitää vain pohtia, mitä tekee elämässä, jossa kaikki apu on Internetin päässä - joka ehkä ei toimi. (Yritin selvittää puhelinluettelosta Elisa-aukioloaikoja, ja arvatkaa, löytyikö.)

1 Comments:

At 6:10 ap., Anonymous Kari said...

Minulla oli vähän samanlainen ongelma syksyllä. Laajakaista ei toiminut ja kaikki DNA:n yhteystiedot tuntuivat olevan netissä. Vanhasta puhelinluettelosta löytyi kuitenkin Oulun puhelimen aikainen teknisen tuen numero, jota tuskastuneena kokeilin, ja joka yllättäen kääntyi DNA:n tukeen. Sen jälkeen palvelu oli erinomaista.

 

Lähetä kommentti

<< Home