maanantaina, joulukuuta 24, 2007

Hyasintti, hyasintti!


Löysinpä hyasintin! Puketista, kuten arvelinkin. Nyt ovat jouluruuhkat ohi. Leipää piti vielä käydä hakemassa, mies menee leipäpakettien läpi kuin silppuri. Ja tietenkin ne kaikkien naisten ongelmat - onko nyt kaikkea tarpeeksi? Riittääkö kinkku? Koska ja missä aukeavat lähimmät kaupat? Missä niitä on? Ihan kuin armeijaa varustaisi, vaikka kyseessä on kaksi aikuista ja toinen niistä (minä) hyvin säntillinen ja ennalta arvattava.

Poikkesin Kauppahallissakin ja otin pari kuvaa, kunnes akut tekivät lakon. Eivät pidä ulkoilmasta eikä ole tullut ladattua pitkään aikaan. Kun laskin kameran silmiltäni, edessäni seisoi työtoveri toistakymmenem vuoden takaa ja sanoi: "Eija! [minulla oli silloin eri etunimikin]! Otit kuvan minusta!" "Hei! Niin taisin ottaa!"

Ja sitten hyvät joulut.

Muuten on tullut todettua, että ainakaan naiset eivät pidä joulusta, ainakaan sen alusta. Eilen kävin Lidlissä varmistamassa, että jouluoluet varovasti nautittuina riittävät. Tarkoitus oli, että se olisi yllätys miehelle - kaksi olutta per naama tänään, joulupäivänä ja vielä tapaninakin, kunnes hän sanoi haikeasti, että jouluoluet tuli nautittua liian aikaisin (eli eilen - Lidlissä oli tarjous). Sitten tunnustin, että varovainen varasto on kellarissa.

No, joka tapauksessa Lidlissä oli melkoisia jonoja, ja yksi kassalikka jodlasi: "Tämä kassa on RI-SA!" Mokomaa koin viimeksi vuosia ja vuosia sitten. Olin erehtynyt lupaamaan isoäidilleni (rauha hänen tomulleen) hakea Euromarketista pinon tarjoussuklaarasioita. Voitteko uskoa - seisoin kassajonossa puolitoista tuntia. 90 minuuttia. En voinut edes paeta, koska lupaus on lupaus. Jonon asukkaat tekivät partiointiretkiä keulapääähän ja tulivat raportoimaan: "Nyt siellä on nainen, jonka luottotili ei riitä - hän haluaa maksaa osan käteisellä." Kaiken kärsimyksen jälkeen isoäitini nurisi: "Yksinkertainen asia, ja siihenkin sait kulumaan noin paljon aikaa. Olisi pitänyt mennä itse." (Hänellä oli silloin ikää yli 80 vuotta, ja kuollessaan 96 - hän teki kuolemaa ainakin kolmasti. Toisella kerralla olivat jo panneet hänet eri huoneeseen ja Bachia soimaan, kun hän nousi istumaan ja kysyi: "Eikö täällä saa ollenkaan aamupuuroa?" Kun tieto lopulta tuli, minulta kesti lähes puoli tuntia selvitä sairaalaan. Silloin hänet oli jo aseteltu sievästi ja ruusukimppu käsien väliin - mistä olivatkin hankkineet. Lähtö oli tapahtunut heti puhelinsoiton jälkeen.) Kyllä nyt on sentään helpompaa.

Joka tapauksessa jonossa oleva nainen huomautti happamesti: "Ainakaan täällä ei ole niitä etnisiä." Joopa joo.

Hyvää joulua vain kaikille ja rauhallista. Vedonlyönti-intoiset voisivat veikata, seisooko Tampereen joulukuusi yli jouluaaton. Sen runko murtui keskeltä heti pystytyksen jälkeen puuskaisissa tuulissa, ja koko kuusi on hälyttävästi kallellaan. Kerrankin olen sitä mieltä, että Turussa on kauniimpi joulukuusi.


2 Comments:

At 10:36 ap., Blogger Lankakomero said...

Iloista joulua sinulle!

 
At 1:47 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hauskaa joulua lämpöisten halien kera toivottaa auringonkukkametsa : )

 

Lähetä kommentti

<< Home