perjantaina, kesäkuuta 20, 2008

Voi herranen aika

Tästä tulee vain sotkua. Lajittelin eilen hyvin huolellisesti jokaisen päivän juomat eri pusseihin. Nyt kampelamies, jolle erehdyin kerskumaan vaikeuksistani bussissa, vaati huomisen päivän alkoholeja tänään yläkertaan. Koko systeemi menee sekaisin.

En mitenkään kiistä, etteikö minunkin olisi tehnyt mieli saada sitä toista viinipulloa yläkertaan. Tehdäkseni vakavan tunnustuksen, minulla on oikein kunnolliset alkoholistin geenit. En ole elämässäni potenut krapulaa. Muistinmenetyksiä on tullut joskus, ja pari kertaa ovat lähteneet jalat alta, mutta krapulaa ei ole tullut. Juuri sen vuoksi olen oppinutkin olemaan hyvin varovainen ja huolellinen.

Nyt sitten vakava ongelma on edessä; kellarissa on vielä yhden päivän oluet. Rahoja on myös huomioitava. Minulla ei ole krapulaongelmaa, mutta miehellä on. Paikallinen kauppa on taatusti auki sunnuntaina, ja kokemuksen mukaan on hyvin valmistautunut näihin suomalaisiin ryyppyjuhliin, mutta minun huolellisesti hoidettu talousbudjettini ei ole. Mitä siis teen? Siirränkö vielä kerran kampaajaani, vaikka näytän jo mopin bisnispäältä? Apua?