keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Järkyttäviä asenteita

Vantaalla on tyhjennetty vuorokauden ajan asekeräilijän yksiötä, josta on löydetty toistasataa asetta, patruunoita, kranaatteja, ruutia ynnä muuta mukavaa.

Tämä on jo sinänsä huolestuttavaa; mistä sitä tietää, mitä outoa naapuri piiloittelee asunnossaan? "Kaikki naapurit ovat vähän outoja", kuten Salkkareiden mainoslause aikoinaan kuului. Vielä paljon huolestuttavampaa on mielestäni se keskustelu, jota Helsingin Sanomissa on asiasta käyty. Monet keskustelijat ovat syvästi suivaantuneita siitä, että viatonta asekeräilijää on ahdisteltu. Lisäksi olen lukenut asiantuntevia lausuntoja siitä, että patruunat, kranaatit ja ruuti asunnossa eivät ole sen kummempi palovaara kuin mikään muukaan ja että päiväkodin evakuointi on ylireagointia. On myös paheksuttu syvästi niitä mielipiteen esittäjiä, jotka puuttuvat toisten ihmisten harrastuksiin.

Ikävä todeta, mutta tässä uutisoinissa selvästikin paistaa läpi aseidenvastainen juridispoliittinen näkökanta, jota poliisi omilla värikkäillä "lausunnoillaan" lietsoo vielä lisää.

Mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että Suomessa on maailman kolmanneksi eniten aseita asukaslukuun suhteutettuna, joten on oikeutettua todeta, että aseet ja metsästys ovat olennainen osa kulttuuriamme.


Riippuu vähän paljonko sitä ruutia ja patruunoita siellä oli, ellei sitä nyt kymmeniä kiloja ollut niin ei se käsittääkseni suurempaa vaaraa sivullisten turvallisuudelle olisi aiheuttanut.


Kyllä tämä vaikuttaa poliisin taholta taas hätävarjelun liioittelulta.


Kyllä vapaassa yhteiskunnassa täytyy nuhteettomilla kansalaisilla olla oikeus omistaa aseita. Se on osa suomalaista kansallista identiteettiä ja siitä puhuvat tilastotkin


Jos et itse ole metsästäjä tai asekeräilijä, niin ei kai se sitä tarkoita, ettei kukaan muukaan saa olla?

Onko Kansallinen Kivääriyhdistys asialla? Vai ajattelevatko jotkut ihan oikeasti noin? Ja jos ajattelevat, niin... mitä ne naapurit todella piiloittelevat? Sinkoja? Konekivääreitä? Kalashnikoveja? Sehän on osa suomalaista kansallista identiteettiä... Hei! Onko minun identiteetissäni jotakin vialla, kun en ole mikään Annie Tarkka-ampuja tai "Pistol-toting Mama"? Väkivaltaisin esine, mikä kodistani tai sen puoleen vanhempieni kodista on koskaan löytynyt, on kalapuukko. "Moralla murhat mukavasti." Mistä saisi ostetuksi poikkisahatun haulikon eteisen vaatenaulakkoon?

2 Comments:

At 10:16 ip., Anonymous Anonyymi said...

Asekeräil on tarkoin laissa määritelty harrastus. Asekeräilijä tallentaa osaltaan arvokasta historiaa ja asekeräilijäksi hyväksytään vain poikkeuksellisen nuhteeton henkilö, jopa parisen vuotta kestävän harkintaprosessin aikana.

Ja poliisin tutkinnassa on ilmennyt, että mitään laitonta ei ole tapahtunut. Ainoa laittomuus on se että poliisi takavarikoi ilman riittävää perustetta arvokasta yksityiomaisuutta ja samalla asiattomalla tiedotuksellaan aikaansai ko. henkilön maineen menetyksen julkisuudessa, ilman asianmukaisia perusteita.
Aiheeton takavarikointi operaatio aiheutti suuret kustannukset yhteiskunnalle.

Kaikella kunnioituksella mielipiteillenne, toivoisin että otatte sen huomioon että aseet,ampumaharrastus ja asehistoriallinen keräily ovat tarkoin laissa määriteltyjä harrastuksia ja niiden piirin hyväksytään vain hyvämaineisia ja taustaltaan puhtaita henkilöitä.

 
At 12:41 ip., Blogger Mette said...

Re: Kyseinen henkilö (jonka maine ei mennyt, koska hänen nimeään ei ole uutisoinnissa mainittu) oli saanut luvan alkuun joillekin aseille, joille hänellä oli asianmukaiset säilytystilat. Nämä poliisi kävi tarkastamassa. Myöhemmin hän lisäsi kokoelmansa huikeisiin 150 aseeseen ilman säilytystiloja, ja lisäksi täysin laittomiin ja luvattomiin kranaatteihin, patruunoihin, ruutiin jne. Mielestäni tällaiset henkilöt pikemminkin vievät maineen asekeräilijöiltä.

Voisin mainita, että mieheni on aikoinaan ollut asekeräilijä ja aktiivinen skeet-ampuja (ja eläkkeellä oleva aktiiviupseeri), ja hän on erittäin tarkka aseista ja hyvin kiukkuinen, kun joku suhtautuu kevytmielisesti aseisiin.

Yhteiskunnalle aiheutuneet suuret kustannukset ovat nimenomaan kyseisen henkilön syytä.

Kommentoija lisäsi järkytystäni ihmisistä, joiden mielestä tällainen käytös aseiden suhteen on hyvää ja ansiokasta ja sellaiseen puuttuminen sopimatonta. Onko tullut mieleen, että joku olisi saanut keräilystä vihiä, potkinut oven sisään ja vienyt koko kuorman pimeille markkinoille?

 

Lähetä kommentti

<< Home