Elämää Lidlissä
Kirpeitä kirsikoita, makeita mansikoita - sekamarjoja sekalaisia.
Kimmo Sasi
Dr. Phil seksistä
"Ei ole kysymys siitä, miten syvälle menee, vaan kuinka kauan jaksaa kyntää."
"Jotkut miehet ajoittavat seksin pitkän mainostauon ajaksi. Naiset eivät pidä siitä."
Briljeerausta
Liiton arkin piti löytymän 14. elokuuta, mutta mitään uutista ei aiheesta näkynyt. Eipä ihme, arkki sijaitsee todella monessa paikassa yhtaikaa. Viimeisin löytöpaikka oli Qumran. Muita arkin sijaintipaikkoja ovat Etiopia, jonne sen vei Salomon ja Saaban kuningattaren poika, Tutankhamonin hauta, Irlanti (profeetta Jeremian matkassa), Golgata (taas Jeremia - ketterä kaveri), Utah - linkissä kiinnostava taustamusiikki - ja Neitsyt Marian kohtu.
100 minuutin Raamattu
According to publicity for the book, the 100-Minute Bible "picks out the principle stories of the life and ministry of its central character, Jesus Christ."
"The social and theological context of these stories is provided by outlining the ups and downs of the history of his nation, the Jews. It then proceeds to record the story of the growth of Christianity during the first century; firstly amongst the Jews themselves; then amongst the other peoples living in Israel and then throughout the eastern Mediterranean, even as far as Rome."
Outoa menoa
Päivän sitaatti
Anna Politkovskaja: Putinin Venäjä
Katukuvaaja
"Hyvää päivää, hyvä herrasväki. Otin juuri teistä kuvan. Silmilläni. Digitaalisen valokuvan. Tallennetaan takaraivoon. Otos suomalaisesta yhteiskunnasta."
Kauhua ja inhoa Ilmalan postikeskuksessa
Tämä kirja ei ole miniatyyri, se maalaa leveällä siveltimellä. Kiinan lähihistoria tulee esiin kolmen sukupolven naisten kautta. Kaihdoin kirjaa ensin (tunnustan snobismini), koska se oli kirjakerhon kirja. Sitten luin ja miellyin. Kun ajattelen Kiinaa, huomaan usein ajattelevani sitä tämän kirjan kautta, vaikka olen lukenut useita muitakin muistelmia ja katsonut elokuvia.
Yrjö Kokko: Neljän tuulen tieLapsuuteni kirjoja. Vaikka en ole lukenut sitä - sanotaan - kymmenennen ikävuoteni jälkeen, muistan henkilöitä ja yksityiskohtia. "Neljän tuulen tie" toi Lapin suomalaisille eksoottisena paikkana, yhtä kiehtovana ja vieraana kuin Uusi Guinea tällä hetkellä
William Shakespeare: Kuningas Henrik VKuningasnäytelmistä Henrik V ei ollut suosikkini, ennen kuin näin sen elokuvana, Kenneth Branagh Henrikinä. (Suosikkini on Rikhard II.) Filmin jälkeen tarina avautui: Shakespearen Henrik on täysin nykyaikainen poliitikko. Hänen isänmaalliset puheensa todella toimivat! Ranskan prinsessan olisi saanut amputoida sekä näytelmästä että filmistä.
Antonia Fraser: Six Wives of Henry VIIIAntonia Fraser on pätevä historioitsija. Lisäksi hän saa ihmiset elämään. Olen myötäelänyt jokaisen naisen, joka joutui Henrikin kanssa tekemisiin. Suosikkini on ehkä Kleven Anna, joka ei ollut niin tyhmä kuin luultiin: hän jäi henkiin ja paistoi piparkakkuja jouluisin Henrikin lapsille.
Barbara Hambly: Search the Seven HillsVarhaisten kristittyjen Roomaan sijoitettu pikku kirja. Kiehtova piirre on tapa, jolla kristityt esitetään toistensa kanssa vielä leijonan kidassakin riitelevänä lahkolaisjoukkiona. Perin todenmukaiselta vaikuttava piirre. Pahasti tökkii se, että kömpelö filosofi, joka yrittää pelastaa ryöstettyä lapsuuden rakastettuaan, on saanut lempinimen "professori". "Skolastikko" olisi käynyt, mutta professoreja antiikin Roomassa ei ollut.
Useita eläviä henkilöhahmoja. Heidät suorastaan näkee. Barry Hughart: The Eight Skilled GentlemenHughart on kirjoittanut useita kirjoja (minulla on kolme) "Kiinasta, jota ei koskaan ollut". Hän on käyttänyt kiinalaisia uskomuksia ja kansanperinnettä luodakseen veijaritarinoita viisaasta oppineesta, "jolla on vähäinen vika luonteessaan", ja hänen oppipojastaan, jonka lahjoihin kuuluu valtava voima. Tässä kirjassa he joutuvat mukaan myyttiseen lohikäärmeveneiden kilpailuun kahdeksan kiinalaisen demonin kanssa.
Arturo Perez-Reverte: Yhdeksäs porttiTätä kirjaa rakastan. Tapa, jolla siinä on nivottu yhteen Alexandre Dumasin "Kolme muskettisoturia" ja loitsukirjojen etsintä, huippukohtana paholaisen kutsuminen, on verraton. Näen usein unta, jossa löydän kirjastosta tai kirjakaupasta uusia ja uusia kirjoja, joita en ole ennen nähnyt ja jotka haluan ehdottomasti lukea. Kun kerään pinon, herään. Tällaisia kirjoja unessani löytyy, mutta tosielämässä harvoin.
Paljastan kirjan lopun: Corsoa on koko matkan ajan auttanut tuntematon tyttö, joka paljastuu paholaiseksi. Paholaista on vaarallista kutsua, mutta joskus hän tulee kutsumatta."Kirjat tekevät tämänkaltaisia kepposia, hän ajatteli. Ja kaikki saavat ansaitsemansa paholaisen."
Italialaiset mainokset
Jalattoman Daavidin lisäksi sarjassa on Viimeinen Ehtoollinen ilman Kristusta ja tunnettuja italialaisia kaupunkeja ilman näkyviä rakennuksiaan, kuten Pisan vinoa tornia. Hyviä huomion vangitsijoita tällaiset mainokset, ja hyvää työtä. Kun näin kuvan CNN:n sivuilla, hätkähdin hetkeksi uskomaan, että joku sabotoija todella oli vienyt Daavidilta jalan.
Muistan aikoinaan italialaisen vaatekaupan ikkunassa tyylikkään farkkumainoksen, jossa paavi siunasi kansaa farkkukankaisessa kaavussa. Rohkeaa, mutta ei solvaavaa.