tiistaina, marraskuuta 04, 2008

Myssypulma hoidettu

Lehdessä oli hattukaupan loppuunmyynti-ilmoitus. Suuntasin sinne aamulla, ja nyt on päässä baskerityyppinen mustavalkoinen ilmestys. Huolestuin heti päähineen ostettuani, mutta mies on kehunut sitä siitä asti ja sanoo, että minulla on hyvä maku. En ole varma vieläkään, mutta ainakin se sopii yhteen mustan toppatakin kanssa.

Hattukaupan nuori nirppanokka ilmoitti, että se on sopiva arkilakki. Kysyin, mikä on ei-arkilakki (kyseinen kauppa on erikoistunut lippalakkeihin, myssyihin ja sen sellaiseen, ei mikään hieno modistiliike). Neitokainen ilmoitti, että sellainen, jota käytetään "paremman takin" kanssa. Asia selvä. Hän ei arvosta mustia toppatakkeja.

En vitisinyt kertoa, että minulla on kyllä sellainen parempi päähinekin, mutta en ole viitsinyt vuosiin liikkua hameessa paitsi teatterireissuilla, ja äitini opetti, että pitkien housujen kanssa ei käytetä lierihattua. Näkisittepä sen kesähatun, jota käytä, kun lähden miehen kanssa leningissä hempsaamaan - tai lähdin silloin, kun hänet sai liikkeelle tälleiseen keimailuhommaan. Viimeksi taisi olla Italiassa.

No, nyt on joka tapauksessa mustavalkoinen baskeri.