keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Pahuksen jätkä

Pilasi keskiviikkoni. Oikeastaan jo tiistai-iltani. Hänen lääkkeensä loppuivat jo viime viikolla. Hän ei sanonut mitään ennen eilisiltaa. Halusin tietää, miksi hän ei maininnut asiasta. (Lääkkeistä voisi sanoa jo, kun ne vähenevät, mutta ei meillä koskaan.) Selitykset:

- Lääke loppui viikonloppuna ja silloin ei pääse apteekkiin. (Valhe tai väärinkäsitys.)
- Hän ei maininnut asiasta maanantaina, koska ei huomannut mitään haittaa.
- Hän mainitsi asiasta eilen illalla, koska alkoi havaita haittoja. (Johtunee siitä, että aloin purnata ja sanoin, että menen kylpyhuoneeseen juttelemaan pyykkitelineelle, koska sillä on selvästi inhimillisempi kommunikointitapa.)

Onneksi ne loppuneet lääkkeet tulivat korvatuiksi tänä aamuna. Kun kävin reseptejä läpi, huomasin oman laiminlyöntini. Kaksi muuta lääkettä olisi pitänyt ajoissa uusia. Unohdin. Kesäloman aikana lääkkeitä ei saa uusittua terveyskeskuksessa. Unohtui, että elokuu on jo huomattavan pitkällä. Vein reseptit tänä aamuna uskoen, että ne saa ulos perjantaina. Eipä saa ennen maanantaita. Kysyin, että kai ne sitten saa edes maanantaina aamulla? Vastaus: ehkä aamupäivän aikana. Grrr. Jos reseptejä ei löydy kauppa-aikaan maanantaiaamuna, tulee kirveelle töitä. Onneksi ne nimenomaiset lääkkeet taitavat riittää - toinen on nukahtamislääke, jota käytän itsekin. Jos rupeaa tuntumaan, että loppuvat kesken, niin sopii arvata, kumpi kieriskelee unettomia öitä.