keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Kyllästynyt Ballykissangeliin

Koska mies ei enää harrasta lukemista, hän katselee televisiota. Koska hän on tottunut katsomaan tiettynä aikana, meillä katsotaan ohjelmia, jotka tulevat sinä tiettynä aikana.

Joten olen joutunut perehtymään Ballykissangeliin syvemmin kuin olisin välittänyt. Minusta sarja olisi pitänyt lopettaa siihen kohtaan, jossa jännite ateistisen kapakanpitäjän ja katolisen papin välillä katkaistiin nolosti kuolemaan. Nyt tekohengityskin on tekohengityksen tarpeessa; jo kolmas pappi menossa, kaikki vähänkin mielenkiintoiset henkiöt ovat lähtetneet tavalla tai toisella, ja kaupunki vain junnaa paikoillaan.

Luojan kiitos, että ymmärsivät lopettaa tämän tuotantokauden jälkeen. Mutta täytyikö heidän vielä tehdä vernonit eli panna sarjan Brian häviämään täsmälleen samalla tavalla kuin "Sydämen asialla" -sarjan Vernon? Kuka jäljitteli ketä? Joskus sentään ymmärretään poistaa henkilö pamahduksella eikä kitinällä - "Tohtorit"-sarjassa naislääkäri karkasi äitinsä häistä äitinsä sulhasen kanssa punaisella avoautolla. Siinä oli tyyliä.