lauantaina, huhtikuuta 08, 2006

Kenraali Ratamo

Kenraali Ratamo

"Ruohometsän kansan" rakastajat muistavat, että kenraali Ratamon kuolema jäi todistamatta. Kaniinien taruissa hänen kerrottiin vielä palaavan:

Oli olemassa tarina, jonka mukaan kaukana ylängön takana eli suuri yksinäinen kaniini, oikea jättiläinen, joka ajoi elileitä kuin hiiriä ja meni silloin tällöin taivaalle silflaylle. Milloin suuri vaara uhkaisi, tulisi se takaisin puolustamaan niitä jotka kunnioittivat sen nimeä. Ja äitikaniinit pelottelivat poikasiaan ja sanoivat että kenraali tulisi niitä noutamaan jolleivät ne olisi kunnolla - ja kenraali oli mustan kaniinin serkku. Tällainen oli Ratamon muistomerkki.

Eivät tainneet kaniinit olla niinkään väärässä. Ilta-Sanomat kertoo:

Feltonin kylää riivaa isokokoinen karvapallo, joka popsii suuhunsa kaiken mikä irti lähtee.

Mustaruskean elikon nähneet kyläläiset kuvailevat sen olevan kuin jäniksen ja kaniinin risteytys. Mutanttipupun toinen korva on isompi kuin toinen. Kanilla on lyhyemmät takajalat ja korvat kuin jäniksellä. Oliota pidetäänkin enemmän kaniinina kuin jäniksenä.

Peto terrorisoi kylän varhaiskevään viljelyksiä öiseen aikaan. Kukaan ei saa sitä kiinni, eikä ainoakaan kevätporkkana ole ahmatilta turvassa. Olio on niin vahva, että se pystyy nostamaan mm. purjot kokonaisina ylös pellosta.

Kyläläiset ovat järjestäneet kaksi yövartiota, jotka partioivat kiväärit tanassa ympäri Feltonin peltoja. Vartiomiehillä on lupa ampua tappaakseen.

- Se ei ole mikään tavallinen eläin. Me olemme tekemisissä hirviön kanssa. Se on massiivinen, kertoi 63-vuotias Jeff Smith The Timesin mukaan. - Olen nähnyt sen jalanjäljet ja ne ovat koiran jälkien kokoiset, kauhisteli 17-vuotias Brian Cadman, joka on partioinut pelloilla nyt kolme yötä.


Kenraali Ratamo on palannut!