torstaina, maaliskuuta 22, 2007

Tamperelaiset, huomio!

Jos kaipaatte ihmiskosketusta, niin S-Market Pendolinossa (Tullintorin ja Rautatieaseman välissä) sitä saa lauantaihin asti. Siellä vietetään virallisia avajaisia.

Lähdin aivan tavallisille päiväostoksille, mutta päätin käydä hakemassa erikoishalvan kahvipaketin ja kerätä muut ostokset saman tien. Kaupassahan oli hulina päällä. Ensimmäinen kynnys - ja korkea sittenkin - oli pääsy Tullintorilta Pendolinon ovelle. Eivät ole ehtineet panna pengertä kuntoon. Vanha rouva osoitti ketteryytensä liukumalla jyrkkää hiekkarinnettä alas. Siten oli vastassa jono sisäänmeno-ovelta asti. Kaupassa oli ilmainen kahvitarjoilu ulko-ovella, ja siellä seisoivat jonossa.

S-Market oli onnistunut mahduttamaan kauppansa puolta pienempään tilaan kuin ennen. Vanha rouva osoitti taitonsa ostosten teossa onnistumalla keräämään kaiken tarvittavan (paitsi käsisaippuaa) tässä tietokonepeliä muistuttavassa pujottelutehtävässä. Ensimmäinen menestymisen salaisuus on ottaa ostoskori eikä kärryjä. Kapeilla käytävillä tuli vastaan ostoskärryjä, lastenvaunuja, romanihameita ja yksi rollaattorikin, eksyksissä olevia ihmisiä, joita tuskaiset myyjät opastivat ("Rouva kiltti, hammastahnat ovat tuolla viereisellä käytävällä") ja tehtävän vaikeuttamiseksi keskellä käytävää mies, joka paistoi kahta broilerinpuolikasta ihailijoiden piirin keskellä. En jäänyt katselemaan, myikö hän kananpuolikkaita vai kenties paistinpannuja. Kaiken yllä kajahtelivat lattarisävelet reippaasti puhallinsoittimilla esitettynä.

Kun selvisin kassajonosta, törmäsin vasta siihen varsinaiseen ihmismassaan. Ilmeni, että musiikkia esitti oikea elävä orkesteri (Mikä muuten on elävän orkesterin vertauskohde? Kuollut orkesteri?) ja kaikki Itä-Tampereen toppatakkiset eläkeläisrouvat olivat jääneet ovelle juomaan kahvia ja kuuntelemaan musiikkia sydämensä kyllyydestä. Voin vain kuvitella, miten tiiviiksi tunnelma kehittyy perjantaina ja lauantaina, jos kahvitarjoilu ja orkesteri jatkavat koko viikonlopun.

Ja ovella oli vaatekaapin kokoinen vartija tarkkailemassa. En usko, että hän katseli, kähvelsikö joku kuumia broilereita (se olisi ollut mahdoton tehtävä); todennäköisemmin hänen piti estää ihmisiä törmäämästä alas portaita, jotka eivät vielä ole käytössä. Alaosa portaista ei ole valmis. Tai ehkä estää ihailijoita tallomasta orkesteria; soittivat oikein svengaavasti.

Näin hauskaa ei ole ollut kaupassa aikoihin; onneksi en pode klaustrofobiaa enkä saa paniikkihäiriöitä.

Niin, ja samaa huvia on viikonloppuna Keskustorin leveydeltä; Maalaismarkkinat.


1 Comments:

At 3:05 ip., Blogger Anna said...

vau, tampereella tapahtuu! mihinkä se upea uusi marketti tuli, siihen upeaan uuteen rakennukseenko?
ota kuva, olis kiva nähdä miltä se valmiina näyttää :)

 

Lähetä kommentti

<< Home