tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Juhla-Mokkaa

Tänään tuli havainnollisesti esiin, miten eri tavoin eri kaupat hinnoittelevat tavarat. Olen jo pitemmän aikaa ostanut miehen kaipaaman Juhla-Mokka -kahvin S-Marketista (minä juon teetä). Nyt oli asiaa Lidliin ja Stockmannille, joten oli tarkoitus jättää S-Market väliin. Tämän ymmärtää paremmin, jos tuntee Itä-Tampereen maantiedettä.

Tein ostokseni Lidlistä ja aioin napata kahvipaketin. Hinta oli 2,60, ja S-Marketista sen saa kahdella eurolla. Jätin kahvin ja menin Stockmannille. Tee on Stockalla halvempaa kuin Ässällä, joten ajattelin kahvinkin olevan. Stockalla oli hyllyn päässä oikein kyltti: KATSO HINTAA! Katsoin. Kolme euroa!

S-Market Tullintori on juuri mainostanut muuttaneensa uuteen Pendolino-rakennukseen, ja käsittääkseni sinne piti olla yhteys Rautatienkadulta. Ei löytynyt yhteyttä. Alkoi raivostuttaa. Menin katsomaan Asematunnelin Siwan - kahvin hinta 3,30. Huh huh. Kiipesin portaat ylös ja siellä oli S-Market Pendolino, kahvin hinta 1,99, ja kassatyttö sanoi kysessäni, että portaat tulevat asematunneliin, mutta aseman pää ei vielä ole valmis.

Miten on mahdollista, että noin sadan neliömetrin alalla kahvin hinta vaihtelee 1,30 euroa? Kaupat ilmeisesti keiltäytyvät uskomasta minun kaltaisiini kuluttajiin, jotka jaksavat kiertää ja katsoa. Minulla onkin päässä taulukko, jossa vertaan hinnat, laadun ja saatavuuden, kun lähden ostoksille, ja valitsen reitin sen mukaan. Mies kyselee joskus, mitä pohdin niin kovasti ennen kauppaan lähtöä, ja sanon: "Logistiikkaa." Hän ei ymmärrä laisinkaan. Se on näitä naisten juttuja.

3 Comments:

At 4:33 ip., Anonymous rita said...

Tee muillekin palvelus ja syötä hinnat tänne: http://www.kauppakori.fi/

 
At 10:12 ip., Blogger Valperi said...

Hesan S-marketeissa JuhlaMokka oli 1,89, pakkosauma kun Plussakaupat myy Presidenttiä 2,50 (5€/kaksi pakettia)

 
At 3:09 ip., Blogger Anna said...

aah, täällähän se vastaus olikin kysymykseeni... kuva olis silti kiva!

 

Lähetä kommentti

<< Home