torstaina, tammikuuta 11, 2007

Kerrostalokyttääjät

Kaikki tuntevat jonkun intohimoisen kerrostalokyttääjän (jollei omasta kokemuksesta, niin ainakin jonkun tutun). Historian mittaan kyttääjiä on ollut ihan virallisesti. Julius Caesarin aikaan, niin juuri luin, ruokasalit piti rakentaa niin, että niihin näki ulkoa, keittiöihin tehtiin yllätysiskuja ja juhla-aterioiden ruokalistat piti tarkastuttaa viranomaisilla. Ettei kukaan vain söisi ja joisi säätyynsä sopimattoman ylellisesti.

1600-luvulla Pohjoismaissa kaupungit perustivat porvarisrouvista lypsypartioita. He kiersivät lypsämässä piikoja, ettei kukaan vain olisi päässyt hankkimaan salaa äpärää.

1700-luvulla sitten kierreltiin haistelemassa, josko joku keitti kiellettyä kahvia.

Että hyvässä seurassa ovat ne, jotka vahtivat naapureidensa menemiset ja tulemiset ja vieraat ja kantelevat hallitukselle, kun joku käy suihkussa yöllä. Tampereen paikallislehdessä juuri käytiin suihkuttelusta katkera kina. Niin, ja joku eläkeläispariskunta valitti, että yläkerran mies tahallaan juoksee kantapäillään häiritäkseen heitä. Miten juostaan kantapäillä?

Olin kerran pari vuotta itsekin taloyhtiön hallituksessa ja voin vakuuttaa, että todella kummallisia ilmiantoja tuli ihmeellisiin vuorokaudenaikoihin. Siihen kyllästyinkin ja erosin. Yhden naapurin vakuutettiin rakentavan keinutuoleja myyntiin! (Perätön väite, eikä olisi ollut laitonta, vaikka olisikin niin tehnyt.) Teki mieleni sanoa, että setäni rakensi kerrostalon olohuoneessa itselleen saunan (totta, totta! Osina tietenkin).

2 Comments:

At 10:05 ip., Blogger Valperi said...

Näitä huolestuneita peräänkatsojia tuntuu riittävän lähes jokaiseen asuinyheisöön. Nykyisessä majapaikasani (isohko rivariyhtiö) huolta pitää leskirouva, joka talviaamuin kiertelee tutkimassa jäljet hangesta ja sen jälkeen loppupäivän kiertelee kertoilemassa missä kunnossa naapurit viimeyönä kotiutuivat. On ollut Sirkalle hankala talvi kun lumet täällä etelärannalla ovat olleet vähän kortilla.

Yleensähän nämä tyypit ovat melko harmittomia, mutta ajan kanssa kieltämättä tosi rasittavia ja pahansuopien juttujen levittely aina loukkaa jotakuta. Säälittäviä reppanoita joiden soisi löytävän oman elämän.

 
At 5:39 ap., Anonymous Polgara said...

Kai tiedät, että kyttääjillä on toki oma organisaatio, löytyy mm. linkki suoraan mun sivuilta Muita musteja sivuja, eli Etelä-Suomen Kerrotalokyttääjät - liity ja vaikuta ,D

 

Lähetä kommentti

<< Home