torstaina, helmikuuta 16, 2006

Alien abductions

Civilization Science -kanava esitti eilen ohjelmaa avaruusolioiden suorittamista kaappauksista. Useimmilla "kaapatuilla" oli samankaltaisia kokemuksia: uudelleen ja uudelleen he kokivat, että heidät vietiin vuoteistaan, laskettiin pöydälle kirkkaiden valojen alle ja isokokoiset muukalaiset tekivät heille merkillisiä toimenpiteitä mitään selittämättä. Useimmilla oli myös pieniä arpia milloin missäkin päin kehoaan.

Ohjelmassa ei suoranaisesti annettu selitystä (paitsi että "kaappaukset" ovat huuhaata). Mieleeni tuli, että olisi mielenkiintoista saada näiden henkilöiden koko sairauskertomus. Kuinkahan moni heistä on lapsena joutunut pienen lääketieteellisen operaation kohteeksi? Kaatuminen (kuten sisareni vuoden vanhana), luomen poisto (kuten minä itse 3-vuotiaana) tai jotakin vastavaa? Lapselle ei juurikaan selitellä mitään, ja kun lapsi on isompi, juttu on jo perheessä vanha eikä siitä ehkä tulla puhuneeksi. Minulle ja sisarelleni kerrottiin näitä tapauksia usein, joten pystyimme muodostamaan niistä mielikuvan. Entä lapsi, jolle ei kerrota?

Mieleen jää kuva operaatiopöydästä, kirkkaista valoista, oudoista, isokokoisista aikuisista, joilla ehkä on kirurginnaamiot ja valkoiset taki, eli taatusti oudon näköisiä hahmoja. Arpi jossakin päin ruumista. Onko ihme, että he uneksivat tapahtumasta eikä selitystä ole?

Jos tähän vielä lisätään seksuaalisten kieltojen aiheuttama hämmennys tavallisista leikeistä (näytä minulle, niin minä näytän sinulle), niin soppa on valmis.