tiistaina, elokuuta 16, 2005

Lentopelko

En edes hyppää korkealle


Lentokoneiden onnettomuudet ovat vuodessa laskettuna ja lentomatkustajien määrään tilastoituina vähäiset verrattuna riskiin ylittää katu, mutta tämä viikko on silti ollut vähän liikaa. Onneksi ei ole nyt juuri suunnitelmissakaan lentomatkaa. Afganistanissa pudonnutta helikopteria ei pitäisi ottaa laskuissa lukuun - se on niitä sotahommia. Mutta Ateenan yllä pudonnut kone, josta ei vielä tiedetä, tukehtuivatko matkustajat, jäätyivätkö he vai kuolivat vasta törmäyksessä, ei ole mukavaa ajateltavaa. Selittämätön helikopteriturma on myös ikävää ajateltavaa. Ja Venezuelan koneen henkiinjääneitä ei voida edes etsiä, koska operaatio Venezuelan poliisin mukaan on "erittäin vaarallinen".


Muitakin riskejä

Amerikassa ei välttämättä edes pääse koneeseen, jos on jokin yleinen nimi kuten "Kennedy" - senaattori Edward Kennedyltä kiellettiin pääsy, koska hänen nimensä oli terroristilistalla. Listalla on ainakin 100 000 nimeä ja jokainen, jonka nimi muistuttaa listalla olevaa, jää ekntälle. perheineen; jopa alle 1-vuotiaat lapset torjutaan terroristeina. Nyt he puuhaavat listaa, johon kerran käännytetyistä vauvoista saadaan tuntomerkit, sellaisia tapauksia on jo 89.

Mistä ne ovat löytäneet 100 000 nimeä? Niin montaa terroristia ei juoksentele pitkin Yhdysvaltoja. Joku syöttänyt puhelinluettelon tietokoneeseen?


Lisää perunasodasta

Tänä aamuna perunatilan isäntä soitti taas. Hänen kuljetuksensa kulkevat niin, että meidän pitäisi antaa pussit noutajalle ja ystävällisesti itse pakata ne pahvilaatikkoon. Huomenna tulee sitten perunoita.

Tavallisessa kerrostaloasunnossa ei yleensä ajelehdi isoja pahvilaatikoita käyttämättömänä. Löysin vintistä laatikon, jossa video oli ostettu. Taivuttamalla voimalla yläliuskoja muovipussit saatiin mahtumaan ja sitten koko hökötys käärittiin kalliiseen ilmastointiteippiin, jota remonttimiehet olivat tuoneet ikkunoiden sinetöimiseksi, kun rappausta rikottiin ulkoseinistä. Onneksi emme olleet viitsineet panna teippiä ikkunoihin. Nyt se oli tarpeen. Narukeriä ei myöskään nykyään ajelehdi kerrostaloasunnoissa (vaikka ehkä pitäisi).

Perunoita pitää tulla paljon, jotta vaivannäkö kannattaisi.