sunnuntaina, heinäkuuta 10, 2005

Formulatyranniaa

Vähän omaa tilaa


"Muistatko, kun puhuit siitä, miten ensimmäinen asia tyrannian vastaisessa kamppailussa on, että tekee mitä haluaa ja saa omalletunnolleen rauhan?
- Azar Nafisi: Lolita Teheranissa
Tämän päivän tyranniassa ei ole kyse mistään maailman-laajuisesta, ei edes poliittisesta; kysymys on naisen vapaudesta saada itselleen rauha tekemällä mitä haluaa piittaamatta kiitävistä autohirviöistä ja kovaäänisestä möykkäämisestä - sanalla sanoen, oikeudesta olla piittaamatta Formula 1 -kilpailusta ja lukea Trollopeta.

Ilolla voin todeta, että kääntymällä oman sisäisen minänsä puoleen pystyy sulkemaan autourheilun omaan lokeroonsa ja keskittämään mielensä Trollopen viktoriaaniseen maailmaan, missä hevosten kopse oli kuuluvin liikennemelun aiheuttaja. Voitto naiselle.

2 Comments:

At 4:59 ip., Blogger Anna Amnell said...

On myös kompromisseja: Aviomies katsoo pyöräilyä TV:stä, mutta minä selaan vieressä nettiä.

Välillä höristän korviani ja katson, kun urheiluselostaja kertoo jostain linnasta tai kirkosta, niitähän Ranskasta löytyy.

Välillä kumpikin syventyy omaan kirjaansa. Se on hyvin kodikasta.

 
At 5:42 ip., Blogger Mette said...

Olisi mukavaa, mutta elämäni himatuikku ensin kysyy, häiritseekö, ei kai varmasti häiritse, ja sitten kommentoi joka sekunti hokemalla "Katso! Katso! Katso nyt totakin!"

 

Lähetä kommentti

<< Home