maanantaina, elokuuta 22, 2005

Lasipöytä

Lasipöydän omistamisen riesasta

Sattuipa kerran perhe, melko lähellä tätä tietokonetta, joka omisti lasipöydällä varustetun ruokailuryhmän. Päättipä perhe vaihtaa sen koivupuiseen, jollainen kalusto oli majaillut ullakolla eräitä vuosia.

Syntyi ongelma, mitä tehdään erittäin hyväkuntoisella, savulasisella, kromattujalkaisella lasipöydällä ja siihen kuuluvilla neljällä tuolilla, ja lisäksi yhdellä kääntyvällä, pyörillä ja muulla asiaankuuluvalla varustetulla toimistotuolilla.

Soitettiinpa pariin firmaan, jotka mainostavat ostavansa kalusteita ja kuolinpesiä. Toisesta tuli mies katsomaan. Esiintyi lievästi sanoen herjaavasti, koska tuoleja "ei ollut purettu" (olisiko hän välttämättä halunnut koota ne taas - pinna pinnalta?). Tinki jo nyt alhaisesta hinnasta. Nostatti talouden isännän ärtymyksen. Tuli osoitetuksi ulos.

Perhe kysyi naapurilta, jonka lapsi oli avioitunut, mutta oli lapsi jo ehtinyt ostaa kaluston. Soitettiinpa Pelastusarmeijaan. Kuvattiin huonekalut viimeistä yksityiskohtaa myöten, lasipinnat, kromijalat ja kaikki. Sanoi Pelastusarmeijan edustaja hyvin ilahtuneesti, että ottavat mielellään lahjoituksen, ja auto tulee maanantaina.

Tuli auto ja nirppanokkainen pikkujätkä, joka ilmoitti, että lasipöydät eivät sitten ole muotia nykyään, ja sohvapöytiä (jollaista ei tarjolla ollutkaan) ei huolita lainkaan. Kertoi isäntä, mihin saa työntää asenteensa ja mistä löytyy asunnosta ovi.

Tarkistettiin vielä Pelastusarmeijasta, josta haluttiin selvittää "autonkuljettajien toimintastrategiaa". Ilmoitettiin, mihin sanotun strategian saa työntää.

Talossa kun oli remontti, kysyi isäntä remonttimiehiltä. Kas, joukossa oli iso venäläinen ammattimies, joka juuri oli vuokrannut asunnon itselleen ja vaimolleen. Vei kaiken, kaluston, toimistotuolin ja kaupanpäällisiksi keittiöjakkaroita, jalkapalleja ja jopa muoviämpäreitä. Lähes likisti isännästä hengen venäläisellä karhunsyleilyllä.

Jos joku kehtaa moittia itäistä naapuria ja sen edustajia, niin täältä mättää kuonoon.

1 Comments:

At 8:39 ap., Blogger Tino Rossi said...

Meillä joskus muinoin Rovaniemellä oli myös ylimääräistä tavaraa kimppaanmuuton johdosta. Soitimme kierrätyskeskukseen josta luvattiin tulla hakemaan pöytiä ja sohvaa. Värväsin muuttoporukkaan odottelemaan suurta kierrätyshetkeä. Lopulta tuntia myöhässä paikalle ilmaantui kaksi touhottavaa tätiä jotka olivat luvalla sanoen aika epäkäytännöllisen oloisia.

Kun olin kantanut ensimmäisen tuolin pihalle kävi ilmi että he olivat saapuneet Honda Jazzilla, ilmeisesti Suomen pienimmällä autolla! Toinen mamma epäili että näinköhän se sohva mahtuu, ei ainakaan optimismin puutteesta voinut syyttää. Pikemminkin auto olisi mahtunut sohvan sisään. Lopulta kaksi keittiön tuolia mahtui kyytiin tetrismäisen sovittelun jälkeen.

Kierrätyshenkilöt vielä valittivat että taustapeilistä ei meinaa näkyä. Ystäväni suuttui täysin ja könysi naisten yli autoon ja katkaisi tuolin ylöspäin sojottavan jalan ja heitti sen pihan pusikkoon. Pelästyneenä täti kaasutteli karkuun ennenkuin hullut hipit tekisivät mitään muuta. Hävetti ja nauratti vuoronperään. Lopulta kannoimme romut ullakolle muitten riesaksi, lienevätköhän vieläkin siellä?

 

Lähetä kommentti

<< Home