torstaina, tammikuuta 05, 2006

Vanha mies ja hevonen

Kiinalainen tarina vanhasta miehestä ja hevosesta tuli tänään mieleen. Siis se juttu, jossa pohditaan, jonko jokin siunaukseksi vai kiroukseksi

Tarinassahan vanhan miehen hevonen karkasi, ja naapurit tulivat sanomaan: "Voi mikä onnettomuus!" Vanhus vastasi: "Mistä tiedätte, onko se onnettomuus?" Sitten juttu jatkui vuoroin hyväksi, vuoroin pahaksi - hevonen tuli takaisin mukanaan villihevonen - poika opetteli ratsastamaan - katkaisi jalkansa - välttyi menemästä sotaväkeen.

Meillä aamulla kesken kahvinkeiton pistorasia irtosi seinästä. Vanha talo. Reikä seinässä, paljaat johdonpäät. Seurasi hätää ja hämmennystä. Loppiaisaatto, keittiön ainoa pistorasia; ei kahvia, ei mikroa, ei silitysrautaa. Soitin vuokraemännälle, tämä soitti pojalleen, joka lähetti sähkömiehen tunnin kuluessa. Nyt saamme kaksi uutta pistorasiaa ja saman tien kauan kaivatut kohdevalot keittiöön, kaikki ilmaiseksi. Mikä ihana siunaus tämä onnettomuus on.

Emäntä väitti puhelimessa, että tulee "hiljainen mies, oikea köriläs, mutta osaava". Osaava tämä korjaaja on, mutta puhua porisee keittiössä miehen kanssa. Ilmeisesti hän vain ei pidä vanhoille naisille puhumisesta.