tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Kuulkaahan nyt, pikkurouva

Naisena on erikoinen kokemus asioida autoliikkeessä (onneksi ei ole tarvinnut), tietokone- tai kameraliikkeessä ja sähkö- tai rautakaupassa. Nämä miesten linnakkeet pitävät sitkeästi kiinni siitä, että kaikki naiset ovat aivottomia idiootteja, jotka ymmärtävät korkeintaan kaksitavuisia sanoja eivätkä erota kirjoituskonetta konekivääristä.

Viimeisin kokemukseni oli sähköliikkeestä. Meille pantiin kaksi uutta loistevaloa keittiöön - kuivauskaapin alle ja työtason päälle. Ne "killittivät", kuten mieheni sanoi. Etsimme ratkaisua ongelmaan. Soittelimme useampaankin paikkaan, mutta koska meiltä puuttui oikea sanasto, emme löytäneet oikeaa tuotetta emmekä kauppaa.

Suoraan ikkunoistamme näkyy sähköliike. Mieheni soitti sinne ja kyseli häikäisysuojaa. Siellä vastattiin, että heiltä löytyy, jos malli tuodaan mukana. Mieheni on huono liikkumaan pieniäkin matkoja sydänvian vuoksi, joten minä lähdin toisen lampun kuoren kanssa. Liikkeessä lojui tuoleilla kaksikin sähkömiestä. Toinen kysyi, missä tuossa halkeama on. Selitin tilanteen uudelleen. He olivat kuvitelleet, että lampun suojus oli rikki. Sitten tuli tämä "pikkurouva" -osa. Minulle kerrottiin säälivästi, että "kuulkaahan pikkurouva, ei sellaisia myydä".

Olin hiukan hämmentynyt, koska lampun asentanut sähkömies oli maininnut, että niitä on. Vein kuitenkin viestin miehelleni, joka rupesi kasaamaan korviketta pakkausteipistä. Korvike toimi hyvin muuten, mutta teippi oli keltaista, mikä on hieman häiritsevää. Vinoon risteyksen poikki sanotusta sähköliikkeestä (eli ihan näkömatkan päässä talostamme) on Rauta ja Väri. Taivalsimme sinne yhdessä. Mieheni ajatteli, että ilmastointiteippi voisi olla sopivaa. Tulimme ulos mukanamme juuri sitä, mitä haimmekin - häikäisysuoja, standardimalli, täsmälleen meidän lamppuihimme sopiva, eikä edes sikahintainen. Täysin normaali tuote.

Taidanpa mennä kertomaan niille "pikkurouva"-miehille, että jos joku muukin tulee kysymään häikäisysuojia, niin tiedoksenne, herrat, voitte neuvoa tuonne risteyksen poikki. Sieltä löytyy. Ja tunkekaa hieno sähköliikkeenne paikkaan, jota pikkurouvat eivät mainitse.