tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Kissan valjaat

Kummastuksempaa ja kummastuksempaa. Näin kaupungilla elämäni oudoimmat kissan valjaat. Jaan kummastukseni muidenkin kanssa.

Kaupan kassalla oli nuori tyttö, jonka villamyssyssä oli pirun sarvet. Kaikella muotoa, hauska myssy, mutta niiden vuoksi tulin katsoneeksi häntä. Ulkopuolella hän irroitti kaupan pylväästä talutushihnan, jonka toisessa päässä oli nuori, musta kissa. En jättäisi pientä kissaa yksinään keskelle kaupunkia. Sitten hän kissoineen ilmestyi samalle bussipysäkille. Ihmisiä oli paljon, joten en suuremmin katsellut, ennen kuin neitonen älähti ja pyydysti kissansa. Otus oli luikahtamassa vapauteen pysäkin katoksen reunan alta. Tyttö polvistui (kaksi kassia, palava savuke), ja alkoi pujottaa valjaita uudelleen kissan ylle. Silloin katsoin, ja pitkään.

Valjaat oli kotona tehty ohuesta nahkahihnasta. Toinen silmukka kulki kissan etujalkojen takaa ja toinen takajalkojen edestä. Selässä ne yhdisti hihnanpätkä, johon oli joenkuten kiinnitetty iso koiran talutushihna (kuva).

En tiedä, miten kauan tytöllä oli kissa ollut, mutta veikkaan, ettei kauaa tulevaisuudessa. Terve kissa lähte virityksestä vilauksessa. Tytön onni, että kissa ilmeisesti pelkäsi niin kaupan ovella, ettei uskaltanut häipyä.

1 Comments:

At 12:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Te-se-itse -ei aina ole lemmikin parhaaksi eikä edes lompakon ilo. Kallsita hoitaa loukkaantunutta kissaa ja kävelykin stresaavaa - molemmille.

Kissan kanssa ulkoillaan, ei käydä kaupassa..

 

Lähetä kommentti

<< Home