maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Eefa-mitta

Keskustelupalstoilla ja muussa Internet-sananselityksessä väitetään koko ajan, että Raamattu on kirjaimellisesti totta. Sanantulkitsijat esittävät myös mielellään, että kaikki on Raamatusta luettavissa, myös tulevaisuus. Kyllä se melkoista mutkailua vaatii. Esimerkkinä olkoon profeetta Sakarian seitsemännen näyn selitys. Kyseinen kohta kuuluu seuraavasti:

5 Enkeli, joka selitti minulle näkyni, tuli luokseni ja sanoi: "Katso, mitä nyt saat nähdä."
6 Minä kysyin: "Mikä se on?" Hän vastasi: "Se on viljaruukku, eefa-mitta", ja jatkoi: "Se tarkoittaa koko maan asukkaiden syntivelkaa."
7 Yhtäkkiä ruukun lyijykansi avautui, ja ruukussa istui nainen.
8 Enkeli sanoi: "Tämä nainen tarkoittaa jumalattomuutta." Sitten hän työnsi naisen takaisin eefa-mittaan ja pani jälleen lyijypunnuksen kanneksi sen päälle.
9 Sen jälkeen minä näin kahden naisen lähestyvän. Heillä oli siivet kuin haikaran siivet, ja tuuli kuljetti heitä. He nostivat eefa-mitan korkealle ilmaan.
10 Minä kysyin enkeliltä, joka puhui kanssani: "Mihin he vievät ruukun?"
11 Hän vastasi: "Sinearin maahan. Siellä he rakentavat naiselle temppelin, ja kun se on valmis, he asettavat eefa- mitan korokkeelle.

Tämä merkillinen näky on saanut seuraavan sananselityksen television vastustajalta:
Eefa mitta on tilavuusmitta ollen noin 36 - - - 39 litraa ja kyseisen kokoisia vekottimia on kaikkialla maan päällä, sillä TV:n kuvaputken tilavuus on usein juuri tuon kokoinen.

Asuessani Ruotsissa hajotin kaksi kaatopaikalle heitettyä TV:tä tarkistaakseni, että onko niissä todella 'lyijykansi' ja olihan niissä ! Sekä Telefunkenin että Loewe Optan kuvaruudun ympärille oli asennettu lyijylankavyyhti estämään kuvaputkelle muodostuvan kuvan häiriöitä!

Jakeessa 7 mainittu nainen on Raamatun symboliikan mukaisesti esikuva jumalattomuudesta, mikä selviää tästä jakeesta 8, jossa toistetaan lyijyn osuus laitteessa. Lyijy VT:ssa on esikuva synnistä.


Kaksi naista kuvaa Iso Britanniaa ja USA:ta, jotka ovat kunnostautuneet juuri tässä TV-asiassa siten, että Tel-Star niminen mannertenvälinen TV-satelliitti laukaistiin maata kiertävälle radalleen juuri niitten yhteistyönä. Tel-Star'issa on laajalle levittäytyvät hontelon näköiset haikaramaiset 'aurinkopaneeli-siivet' ja kyseinen TV-satelliitti kiitää juuri maan ylimmässä stratosfäärissä eli kirjaimellisesti maan ja taivaan eli ulkoavaruuden välillä.

Sana Sinear merkitsee 'kaunista esinettä' ja tässä yhteydessä huoneella, johon tässä viitataan tarkoitetaan ihmisten sydäntä eli kunkin TV:ä katsovan ihmisen sisintä, josta Raamattu mainitsee: yli kaiken varjeltavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee!

Samassa keskusteluketjussa yllä oleva sai kannatusta: "Totuutta puhut, veljeni!" Sinearista oli kuitenkin eriävä mielipide:
Sinearin maa on Irak. sinne rakennetaan sille huone. Allahin palvonta johdetaan sieltä käsin ja TV.n välityksellä.
Lähdin etsiskelemään eefa-mittaa. Löysin vielä yhden tulkinnan:
Eefa -mitan sisällä Sakarja näki naismaisen olennon istumassa. Ihmisten rakentamissa UFO/IFO -aluksissa eli vastapainovoimamoottoria hyödyntävissä nk. "lentävissä lautasissa" on joskus kuvattuna istuin sen sisällä olevassa ohjaamotilassa, lyijyllä suojattuine tietokoneineen, niin kuin lentokoneissa tai helikoptereissa konsanaan.[...] ET -olentoja kuvataan usein naissukupuolisiksi tai sukupuolettomiksi pieniksi ihmisen ja sammakon kaltaisiksi harmaan värisävyn omaaviksi risteytetyiksi olennoiksi. Uskon että nämä ns. ufoiilla matkustavat ET -olennot englanniksi (alien), ovat riivaajahenkiä ja langenneita enkeleitä.

Yksinkertaista kuin hirren vierittäminen.


Päivän sitaatti

Vaikka orkesteri tarvitsi tietyn vähimmäistilan, studio oli paljon ahtaampi kuin kuvaruudussa näytti, mutta niinhän se on television kanssa aina: tila, näyttö, ajatukset, näköalat, kaikki on pienempää kuin oikeassa maailmassa.
- Jean Echenoz: Pianossa

3 Comments:

At 4:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tuo olisi mukavaa aineistoa johonkin romaaniin, mutta teologisesti ajatellen se on täysin hatusta temmattu juttu. Jollakin on mielikuvitusta.

Nyt ymmärrän, kun sanoit, ettet ole kovin "uskonnollinen". En minäkään ole tuolla tavalla...

Kiitos muistakin kiinnostavista jutuista.

Hyvää joulua
t. Pirkko

 
At 10:23 ip., Anonymous Anonyymi said...

Raamatuntutkijoiden mukaan (Merril F. Unger: Raamatunlukijan käsikirja, ) "Eefa-mitta muistuttaa kaupankäynnistä, jumalattomasta liike-elämästä ja liiallisen voiton kiskomisesta. Se symbolisoi kaupallista babylonia. Eefa ja lyijykansi viittaavat molemmat kaupankäyntiin. Mitan sisällä kaikessa rauhassa istunut nainen kuvastaa henkilöitynyttä pahuutta. Nainen symbolisoi hengellistä Babylonia (jumalattoman maailmanjärjestyksen uskonnollista puolta), toisin sanoen uskonnollisuutta, joka on kotonaan jumalattoman kaupallisuuden keskellä ja jota kaupallisuus ruokkii. Naisen halu päästä pois eefa-mitasta johtuu siitä, että hän haluaa välttää kohtalonsa, mutta osallisuus jumalattomaan kaupallisuuteen (lyijykansi) kahlitsee hänet ja hänen syntinsä osoittautuu hänelle kohtalokkaaksi. Sinearin maa on Babylonia."

Uskon tämän tulkinnan olevan lähempänä totuutta kuin yleisesti väitetty televisio-juttu. Tosin raamatun profetioilla saattaa olla moninaisia merkityksiä

 
At 9:54 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mikko Ainasoja tervehtii teitä ihmiset, täällä keskustelu alueella. Pysykää Totuudessa, jotta Totuus pysyisi teissä.

Tuo nainen se todellakin on Babylon. Mutta tuo viljaruukku on tarkalleen ottaen Rooman kirkko. Rooman kirkolla tarkoitetaan myös niitä kirkkoja jotka hyväksyvät Rooman kirkon ja toimivat sen yhteydessä. Tuo kirkko on ja toimii kuin sydän niissä maissa joissa se pitää hengellistä valtaa, paitsi se on itse hengeltään maallinen ja halpa, sillä sen oma henki on tuo Portto, tuo Babylon. Sinerian maalla tarkoitetaan todella Babyloni, eli Roomaa. Ja Babylon on kaikkien porttojen ja iljetysten äiti.

Olette tervettulleita lukemaan lisää kirjoituksia Hengestä ja totuudesta ja Hengellä ja Totuudella.

Blogit: Herran omat ja Synagoga

mikko.ainasoja79@gmail.com

 

Lähetä kommentti

<< Home