lauantaina, marraskuuta 05, 2005

Dr. Phil

Meksikolaisten rotu?

Tänään Dr.Phil käsitteli rotujen välisiä suhteita. Paikalle oli löydetty oikea lasiin puhallettu rasisti, jonka sisarentytär oli nainut kahdeksan vuotta aikaisemmin meksikolaisen. Eno oli välittömästi pannut suhteet poikki eikä suostunut edes menemään samoihin perhejuhliin. Meksikolainen oli huumorintajuisen näköinen, hyvä isä ja aviomies ja anoppikin piti hänestä. Mutta kun hän oli eri rotua.

Mikä on meksikolaisten rotu? Dr.Phil ei kysynyt asiaa eikä se peruskysymykseen vaikutakaan. Minä vain jäin ihmettelemään. Ymmärtääkseni meksikolaisissa on espanjalaista ja intiaania, yksilöstä riippuen erilaisina yhdistelminä. Vanha jäärä kyseli, miksi meksikaani ei ollut nainut jotakin espanjalaista. Otaksun, että jäärä puhui latinosta, tuskin hän tarkoitti Espanjan kansalaisia. Joka tapauksessa espanjalaiset ovat yhtä "valkoisia" kuin Yhdysvaltojen etelävaltiolaisetkin, ja intiaanitkin lasketaan samaan päärotuun. Olisi ollut kiintoisaa kuulla jäärän mielipiteet amerikanitalialaisista. (Etelävaltioiden vanhan Dixie-lipun pappa veti salkoon, ja jalassa oli teksasilaissaappaat; Dr.Philin kanssa sanailtiin aitoon Yksinäisen Tähden valtion tyyliin.)

Joka tapauksessa jäärä kiisti jyrkästi olevansa rasisti; hän sanoi käyvänsä meksikolaisissa ravintoloissa. Lisäksi hän suostui puhumaan meksikolaisten kanssa (paitsi sisarentyttären miehen). Se ratkaisi hänen mielestään asian.

Ikävää oli se, että pappa oli muuten ihan kunniallisen näköinen mies, jopa pidettävä. Olisi mukavampaa, että rasisti olisi punaniskainen tyyppi, joak syljeskelee lattialle. Ja sarjamurhaajien pitäisi näyttää luihuilta. Kuten juuri luin Suomi24 -keskustelupalstalta: alienit eivät voi olla hyviä, koska niillä on harmaa iho ja ne muutenkin ovat ikävän näköisiä.