lauantaina, heinäkuuta 15, 2006

RumuusRuminta, mitä tiedän, ovat tuherrukset seinillä. Ne eivät ainoastaan edusta rumuutta ympäristössä, vaan myös sielun rumuutta. Olen katsellut, miten remonttimiehet rappaavat ja maalaavat taloa helteellä ja vesisateella, hellästi ja tarkasti. Sitten tulee yö ja pari huppupäätä, ja seuraavana aamuna koko työ on tärvelty, varmaan räkäisesti nauraen.

Vertaukseksi käy, että äiti pukee lapsensa parhaisiinsa juhlatilaisuutta varten ja lähettää tämän hetkeksi ulos odottamaan. Joku iljetys tulee ja sylkee oikein limaisen syljen lapsen juhlapuvulle. Näissä kuvissa olevat talot eivät ole asuintaloja, mutta satojen ihmisten silmissä päivittäin. Olen kuitenkin kuluneena vuonna katsellut kolmen asuintalon (yksi on se, jossa asun) saavat uuden pinnan ja sitten - uudet töhräykset. Rumuutta.

1 Comments:

At 3:24 ip., Anonymous Kaisa said...

ASIAA!! Minäkään en käsitä, mikä ilo on tehdä sotkua. Eivätkö nämä "taiteilijat" ole lapsena saaneet tarpeeksi piirustuspaperia vai??

Olen muutaman kerran käynyt Pietarissa. Siellä siisteys yleisesti on mitä on, mutta keskustan vanhoja upeita taloja ei ole tärvelty graffiteilla, niiden arvo ymmärretään (tai sitten miliisi pitää siellä porukan kurissa tai jotain... =).

 

Lähetä kommentti

<< Home