torstaina, lokakuuta 13, 2005

Romeo ja Julia

Romeo ja Julia sumussa

Taloremontti aiheuttaa kaikenlaista hauskaa. Olemme odottaneet parvekkeen kaiteita jo useita päiviä. Tänään nousi sumu. Sumun seassa näkyi yllättäen nostolava ja lavalla yorkshireläinen remonttimiehemme. Odotimme kiinnostuneina, mitä hän alkaa puuhata - joko tulee kaiteita? Hän vain nojaili - vähän parvekkeen tasomme alapuolella - ja huuteli alas, pudisteli päätään, nauroi, jutteli. Ihan kuin Julia parvekekohtauksessa. Mies avasi lopulta parvekkeen oven ja huuteli kysymyksiä. Yorkshiren mies sanoi, että virta katosi, ja kysyi, voisiko saada kuumaa kahvia sokerin kanssa: "I'm here a long time."

Mies keitti kahvia, pani sokerin kanssa muovipulloon ja löysi puhelimen jatkoroikan, jolla voi roikuttaa pullon vaarallisen näköisesti parvekkeen reunan yli englantilaisen hyppysiin. Kävivät siinä vilkkaan keskustelun, johon jouduin osittain osallistumaan aputulkkina. Osoittautui, että Englannin mies oli joutunut seikkailuun "nuoren ladyn kanssa, jolla on koira". Kyseinen lady ei ole ihan niin nuori, mutta koiran tunnen hyvin. Kummastelimmekin, miksi Yorkshiren miehen auto oli pari päivää sitten koko yön pihassa. Nuori lady oli halunnut uuden pellityksen ikkunaansa, ja saanut sen vastapalvelukseksi, totta kai. Yorkshiren miehellä oli hauskaa.

Lopulta hän pääsi maan pinnalle, ja kun tulin kaupasta, minulle työnnettiin tyhjä kahvipullo kiitosten kera. Suomenkielisten kiitosten. Oppivainen mies. Puha, jossa hän oli, oli panna jokaisen parvekkeen oven eteen irtonainen pulikka. Joku "boss with paper" oli käskenyt. Nytpähän ihmiset tietävät unissa kävellessään, missä tulee ulkoilma vastaan.