tiistaina, elokuuta 30, 2005

Syrjähyppyjä

Kummallisia naissuhteita

Dr. Philin uusinnassa tänään oli pariskunta, joista kumpikin oli syyllistynyt aikoinaan syrjähyppyyn. Nainen otti avioeron, mutta mies vain ei kertonut vaimolleen. Lopulta nainen soitti vaimolle, joka reippaasti erosi, ja pari meni keskenään naimisiin. Nyt - kaksi lasta, vanhempi kuusi vuotta - myöhemmin - molemmat pohtivat, voiko kukaan luottaa kehenkään.

Varsinaisesti en ota kantaa alkuperäiseen kiistaan. Voisin sanoa, että miehen olisi pitänyt olla reilu ja kertoa vaimolleen. Dr. Phil tuntui syyttävän naista puhelinsoitosta. Realistinen näkemykseni on, että kaksi lasta myöhemmin heidän ei pitäisi edelleen odottaa kiihkeää, auvoista suhdetta. Avioliitto lasten kanssa on aivan eri asia kuin rakastumisen ensi hetket, saati sitten kielletyn suhteen ensi hetket.

Tästä toisen naisen jutusta tulee mieleeni, että luin aikoinani kirjan aiheesta. Siinä "toiset naiset" tilittivät tuntojaan. Eräs kertoi, miten hänen rakastajansa kertoi, että vaimo vain ei anna eroa. Lopulta nainen meni kysymään vaimolta, joka ei tiennyt koko jutusta mitään. Kun mies tuli kotiin, hän löysi elämänsä naiset keittiön pöydän ääretä viinipullon ympäriltä ruotimasta tilannetta. "Hulluja nuo naiset."

Äidilläni oli aikoinaan avomies, joka oli Suomessa asuva espanjalainen. Tällä oli ollut avoliitto toisen suomalaisen naisen kanssa, ja heillä oli ollut yhteinen lapsi. Kyseisellä naisella taas oli aikaisemmasta avioliitosta tytär, joka oli minua nuorempi. Äitini tutustui tähän tyttäreen, ja heistä tuli hyvät ystävät. Espanjalaisen miehen hämmentynyt kommentti: "Hulluja nuo suomalaiset naiset."