sunnuntaina, kesäkuuta 18, 2006

Pitkät sääret

Akrobaattitytön raajat mallissaan Pispalan Sottiisin esityksessä

perjantaina, kesäkuuta 09, 2006

Kaksi torstaikuvaa

Suljettu perhepiiri

Tuulenpyörre iski

Kaksi pyöreää tai pyörivää kuvaa kuvatorstaihin!

maanantaina, kesäkuuta 05, 2006

TV-palo

Harva asia aiheuttaa sellaisen turvattomuuden tunteen kuin tv-palo. Meidän televisiomme syttyi tänään tuleen ja se on kokemus, jota ei unohda. Nyt katselen epäluuloisesti leivänpaahdintakin.

Onneksi minulla on ripeäotteinen mies. Kun musta savu ja palavan muovin katku pöllähtivät, hän tempaisi piuhat irti ja samassa hänellä oli jo palopeite käsissään. Ei ehtinyt lyödä lieskoja, mutta sekunnin päässä se hetki oli.

Soitin myöhästyneesti hätänumeroon. Siellä onniteltiin, että vaara oli ohi, mutta sanottiin: "Kai te tajuatte, että teillä ei enää ole televisiota?" Niin rohkeita emme ole, että enää edes kokeeksi panisimme piuhaa seinään.

Onneksi kesällä on huonot ohjelmat muutenkin.

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Päivän sitaatti

Silloin lopullisesti varmistuin, että taipumus tuntea surua kuuluu aidon ihmisen ominaisuuksiin. Se, jolta puuttuu kyky suruun, on yhtä surkuteltava kuin ihminen, joka ei tiedä mitä on ilo tai joka on kadottanut huumorintajun.

Yhdenkin tällaisen ominaisuuden puuttuminen on todistus korjaamattomasta henkisestä rajoittuneisuudesta.

- Konstantin Paustovski: Rajuilma nousee

lauantaina, kesäkuuta 03, 2006

Minun mies

Valokuvatorstain aiheena on "minun". Tämä on minun mies. Hänellä on sydänvika, ja hän kokee sen sulkevan hänet kotiin. Synkkinä hetkinään hän istuu ja juo olutta, vaikka sellissä on aukeava ovi ja ulkona avara maailma.

"Mies, sanon, ongelmia pohtivainen
on niinkuin nummel' aukealla juhta,
min kehää kiertämään saa paholainen,
vaikk' ympärillä aukee vehmas luhta."
(Goethe: Faust)

Kuvan selitys: meillä on ollut koko talven kynttilälyhty parvekkeella. Tarkoitus oli valoisaksi ajaksi jättää lyhtyyn kynttilä ja sytyttää se sitten elokuun pimeinä öinä. Aurinko pehmensi kynttilän ja sulatti sen. Mies otti sen ppis ja pani lyhtyyn pienen pronssiveistoksen, jonka hän on joskus saanut sisareltaan lahjaksi. Hänen mukaansa tyhjä lyhty näyttäisi niin hassulta.

perjantaina, kesäkuuta 02, 2006

Meemi

Kun on kyllin rikas ja vaikutusvaltainen, eihän sitä herra nähköön tarvitse sanoa köyhille kädestä päivää. Panssarivaunun voimallako kenties ajattelevat he kääntää sen toisen poskensa...

Eikä miehellä ole siihen mitään sanottavaa. Kyllähän tällainen aina saa ajattelemaan kykyämme sietää erilaisia mielipiteitä.


Peggy G:n haastama meemi. Säännöt:

Kokoa pieni tarina vähintään kolmesta seuraamastasi blogista, ottamalla virke kustakin vähintään ja yksi haastajan blogista ja haasta jokainen lainaamasi bloggaaja, paitsi haastajasi.

Haaste menee seuraaville: Kemppinen, Jyrin savupiippupäiväkirja, Kaksin yksiössään.

torstaina, kesäkuuta 01, 2006

Kadulla kuultua

Tassuttelin aamulla kauppaan. Puiston aidan vierellä nojaili kaksi miestä ja siirsi toiselta toiselle ginilonkerotölkkiä. Toinen sanoi miettivästi:

- Näyttävät liputtavan.

Toinen vastasi:

- Joo, nyt on Marilyn Monroen päivä.